1.11.04

Tuorepastaa

Kostaa paneella. Näitä varmaan aika lailla lisää, kunhan ehtii...

Peruspasta

heitetään arviolta 1 muna per 90g jauhoja (2dl) per suurinälkäinen syöjä. Tätä suhdetta ehkä korjaillaan, kunhan opitaan lisää. Koko satsi yleiskoneeseen ja silppuriterällä hiukan aikaa. Munat kannatta sörssätä ensin. Tuloksena tulee karkean hiekan oloista purua.

Purusta puserrellaan pöydällä pallero, ja siitä pastamankelilla pikkuhiljaa riehutaan ohutta lättyä ja leikataan halujen mukaan. Jos taikinan tekee yleiskoneella, sitä paranee vedellä mankelin suurimmalla asetuksella taitellen useaan otteeseen, että siitä tulee tasajakoisen näköistä ja samettisen tuntuista ennen ohentamista.

Todella hyvä muunnelma samasta tulee heittämällä taikinan sekaan puolikkaan ruukullisen basilikaa. Silloin kannattaa varsinkin käyttää yleiskonetta.

Edit: Vaihdettiin jauhojen määrä 100g->90g, joka näyttäisi toimivan paremmin. Ainakin yleiskoneella. Ja erikoisvehnäjauhoilla...

Comments: Lähetä kommentti

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?