23.11.04

Herkkukasviksia

Noniin. Asia, johon olen törmännyt useasti ravintoloissa ja joskus pitopalveluiden tuotoksissa on nuo äärimmäisen herkulliset grillatunoloiset kasvikset. Yleensä kesäkurmitsa-paprika-munakoiso-linjalta. Jos jonkinmoista variaatiota valmistuksesta olen kokeillut, ja mikään ei sopinut makunystyröille. Sitten keksin tällaisen.

Todella hyvät lisukkeeksi tai noutopöytään. Todella suurten määrien valmistus vielä arvoitus, ehkä pari pellillistä päällekkäin tms?

Herkkukasvikset (parille syöpölle)

1 kesäkurpitsa
1 paprika
askillinen kirsikkatomaatteja
0,5-1 tl suolaa
mustapippuria
paljon oliiviöljyä (ehkä desi)

Kaikki kasvikset pesulle ennen ruokailua. Kesäkurmitsa kahteen pätkään ja noin 5 siivuksi kumpikin ja uunipellille ihan vieri viereen makaamaan. Paprikasta kanta ja sisäsiemenet pois ja suuriksi lohkoiksi, 6-8 lohkoa, kesäkurpitsaviipaleiden päälle pellille. Kirsikkatomaatit puoliksi ja edellisten päälle pellille. Pari rouhasua pippurimyllystä ja suolat ripotellen päälle. Sitten oliiviöljy. Sitä löysällä ranteella suoraan pullosta niin että about kaikki vihannekset saavat osansa. Jos on hirveä rööri pullon päässä, niin sormella voi vähän toppuutella. Öljyä tulee melkein pelottavan paljon...

Koko komeus uuniin, noin 183,7 asteeseen ja 30-45 minuuttia! Huom, nämä eivät tule valmiiksi nopeasti. Jos uuni on ollut hiukan miedolla, kasvikset tulevat kypsiksi mutta niille ei tule kivaa väriä. Silloin voi heittää hetkeksi grillivastuksen päälle ja kiertoilman, jos löytyy ja uuni 250 asteeseen. Varsinkin kiertoilman kanssa on sitten vahdittava koko ajan vierestä ettei pala. Kasvikset uunista ja kannattaa nostella pois rasvalammikosta johonkin kunnon tarjoiluastiaan ;)

Mielipiteitä:

Pitkän kypsymisajan tuloksena kasviksista tulee makeita ja äärimmäisen herkullisia! Harvoin sitä itseään on samalla lailla taputellut selkäänsä kuin ensimäisten kasvisten tultua uunista.

Tuomio: Jos tämä ei toimi niin ei sitten mikään. Helppoa, hyvää ja vaarallista.

Comments: Lähetä kommentti

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?