18.12.04

Ravintola: Villa Thai

Thaimaalaista tulista herkkuaa rapulanälkään bulevardilla Villa Thaissa.

Edellisellä kerralla tuli tolkuttomassa kankkusessa uhottua täällä tarjoilijalle, että pistä kuule mausteita niinku paikalliset. No pistiväthän ne ja ekalla lusikallisella tuli hiki otsaan. Parin lusikallisen jälkeen pysähtyi sydän ja puolessa välissä paloi tukka päästä. Krapula lähti selviämisvaiston pumpatessa kehon täyteen ties mitä kemikaaleja. Tilalle tuli kyllä jotain melkein yhtä pahaa, eli chiliähky. Varmaan oli hauskaa henkilökunnalla.

Nyt en uhonnut. Tilasin katkarapuja kookosmaito-ananas-curryssä ja kaverille ankkaa samoin kookos-currykastikkeessa. Alle talon kääryle-satay-lajitelma. Ruokajuomat menivät morgen-efterin syystä ihan softislinjalla.

Eturuokana tuli siis pari pientä kasviskevätkäärylettä ja vartaissa pari katkaa ja häränsuikaletta, sekä kaksi kastiketta. Lempeä chilikastike nautti olostaan kevätkääryleiden kanssa ja satay-kastike puolusti paikkaansa siinä vieressä. Talon satay oli totuttua liemisempää ja melko rankasti kalakastikkeella maustettua. Oikein hyvää, vaikka hieman erilaista odotin. Lihavartaat (aika mahtipontinen nimi, kun ottaa huomioon että vartaita oli kaksi ja kummassakin yksi pieni suikale likaa) olivat herkullisesti sitruunaruoholla maustettuja, mutta valitettavasti hieman mauttomia lihaltaan.

Pääruokana tuli siis katkatkatkatrapuja liemessään, riisi valmiina lautasella. Rapusaalis oli hieman heikko, mutta rehuja oli sopivasti. Liemi oli suolaista (jos nyt jotain pahaa pitää keksiä), mutta herkullista - ei kovin merellinen makukokemus, mutta ehkä hyvä niin. Toisella puolella nautittu ankka oli loistava suoritus. Ankka maistui itseltään, todella hyvin täydennettynä sopivan mausteisella kastikkeella. Kastikkeessa olleet epäilyttävän näköiset yllätyshedelmät toivat sopivasti raikkautta, kunhan niitä uskaltautui puraisemaan. Olisivatko olleet kumkvatteja. Tai apincaroita, tai ehkä humuhumunukunukuapua'aita. Ei kai, ne on kaloja, paranee uskoa.

Ei paljon olisi voinut krapulaansa paremmin hoitaa, kuin herkullisella thai-sapuskalla. Ihan älyhalpaa ei ollut, tämä lysti muistaakseni 45e, mutta täysin hintansa väärti herkkutuokio. Erityskiitos hupaisalle tarjoilijalle - kerrankin palvelualttiutta ja pirteyttä perinteisen kurtistelun sijaan...

Tuomio: Noinkohan kehtaan tuomiota langettaa, olin täyttä ymmärrystä vailla ruokaillessa. Mutta todella hyvää oli. Toimii.

Comments: Lähetä kommentti

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?